نام فیلم: بهشت گمشده
کارگردان: حمید سلیمیان
بازیگران: فرامرز قریبیان, افسانه پاکرو, متین ستوده, هادی قمیشی, نیره فراهانی, رویا شریف, افشین هاشمی, کاوه خداشناس, محمدمهدی احدی, شکیبا فرمانی, یاشار سلیمانی, ریحانه شهرامی فر, محمدحسین خرسندی فر
ژانر: اجتماعی
محصول: ایران
سال: 1397
زمان: 80 دقیقه
عیسی برای یافتن راه نجات آیدا، سفری را در قصه ای پرماجرا آغاز می کند …
فیلم دو قصه را به موازات هم روایت میکند و روایت دوم (آنژل و علی) خود داستانی است که شخصیتهای روایت اول درحال خواندنش هستند. درواقع قالب روایی فیلم «داستان در داستان» است؛ قصه در دل قصهای دیگر که در نیمهی پایانیاش غافلگیرمان میکند و در نقطه عطفش با حقیقت تلاقی مییابد.
برخی فیلمها بی آن که ادعایی داشته باشند، بی آنکه از تبلیغات گسترده ای بهره برده باشند و بی آن که با انتظاری خاص به تماشایشان بروید با همان امکانات محدود خودشان میتوانند شیرین و دوست داشتنی باشند.بهشت گمشده یکی از همین دسته فیلمهاست.
بهشت گمشده فیلمی بهشدت داستان محور است و برای پرداخت درست، به قصه هاش به سراغ یک قالب روایی متفاوت رفته است و اتفاقاً آنچه به جذابیتش کمک بسزایی میکند، همین قالب روایی کمتر تکرارشده است.
بسیاری از فیلمنامه های این سال ها از مشکل عدم توانایی تبدیل موقعیت به داستان رنج می برند و به همین جهت در روند پیشرفت خود جذابیت دراماتیک شان را از دست می دهند و صاف و مسطح می شوند. بهشت گمشده اما در تبدیل موقعیت هایش به داستان ماهرانه عمل می کند و چرخه ی درام در آن کامل و منسجم به جلو می رود.
فیلم، بعضی جاها، یکدستی های جالبی به مخاطب می زند. گاهی با ظرافت فریبمان می دهد و گاهی با هوشمندی ما را از رو به عمق فیلمنامه اش می کشاند. به عنوان مثال در آغاز گمان می کنیم قصه ی اصلی فیلم قصه ی عیسی و آیداست اما با آغاز روایت دوم، پی می بریم این علی و آنژل هستند که قرار است محوریت درام را در دست گیرند و سیر تغییر و دگردیسی آنهاست که آیدا و عیسی را هم تحت تأثیر قرار می دهد بنابراین فیلمساز با آنکه داستانش را با زوج اول آغاز می کند و با همان ها هم به پایان می رساند اما اهمیت نقش زوج دوم را در گستره ی درام پررنگ می کند تا مخاطب را ماهرانه فریب دهد.
قیمت ها بترتیب 4000، 4500، 5000، 6000، 7000 و 10000 تومن